Caprese eieren
LunchOntbijtRecepten

Caprese eieren

Caprese eieren eten wij thuis zowel als ontbijt en lunch. Je hebt er alleen de basis ingrediënten van een salade caprese voor nodig en die combineer je met vrije uitloop eieren. Even de oven in en daarna serveren met goed brood. Dat wordt smullen! 

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 8 cherry tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • handvol blaadjes basilicum
  • olijfolie extra vergine
  • peper en zout

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een ronde ovenschaal en breek hier voorzichtig de eitjes in. Probeer de dooier heel te houden. Lukt dat niet dan is dat geen enkel probleem, het ziet er alleen net wat mooier uit. Snijd de cherry tomaten in tweeën en verdeel die over de eieren. Scheur de bol mozzarella in stukjes en verdeel die er ook over. Scheur de helft van de basilicumblaadjes en strooi die over de mozzarella. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

Zet de schaal in de oven en bak de eieren in 20-25 minuten gaar. Strooi er de rest van de basilicum over en serveer met vers afgebakken brood.

Caprese eieren

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner